ua en ru

Подоляк розповів, як партнери реагують на скандал з МСЕК

Подоляк розповів, як партнери реагують на скандал з МСЕК Фото: Михайло Подоляк, радник керівника ОПУ (Віталій Носач, РБК-Україна)

Партнери України негативно сприймають корупційний скандал довкола медико-соціальних експертних комісій. На цьому питанні також може маніпулювати російська пропаганда.

Про це у коментарі YouTube-каналу РБК-Україна заявив радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк.

Він зазначив, що коли чиновники нелегально отримують статус особи з інвалідністю та передбачені виплати, це вже мародерство.

За словами Подоляка, Україна під час війни ухвалює антикризові рішення, і цим "заробляє" у партнерів позитивну репутацію. І таким чином це створює в них бажання "вкладатися" в Україну.

"І інша ситуація. Що бачать наші партнери? Вони бачать, що деякі люди під час війни мародерять, отримують шалені "доходи". І так далі. Безумовно, це охолоджує. Безумовно, в це потім вкладається російська пропаганда", - наголосив Подоляк.

Він звернув увагу, що росіяни можуть поширювати свою пропаганду про те, що передана Україні фіндопомога "потрапляє комусь у кишеню", серед виборців у країнах Європи. І через виборця така пропаганда впливає і на політиків.

"Відповідно, якщо ми репутаційно виглядаємо так, якщо ми репутаційно виглядаємо не дуже позитивно в тому чи іншому напрямку, то чому ми очікуємо від партнерів, що вони продовжуватимуть наполегливо нас підтримувати як це було на початку війни?" - наголосив радник керівника ОПУ.