ua en ru

На півночі Італії через повені евакуювали близько тисячі людей, є зниклі безвісти

На півночі Італії через повені евакуювали близько тисячі людей, є зниклі безвісти Фото: на півночі Італії через повені евакуювали близько тисячі людей (Getty Images)

Шторм "Борис", який з минулого тижня охопив Центральну та Східну Європу, накрив північ Італії, спричинивши сильні повені та зсуви ґрунту. Двоє людей вважаються зниклими безвісти, а близько тисячі були евакуйовані зі своїх будинків.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Guardian.

Як зазначається, у регіоні Емілія-Романья на півночі Італії близько тисячі осіб були змушені залишити свої домівки, у регіоні закрили школи та призупинили рух на залізниці.

Двоє людей вважаються зниклими безвісти в Траверсарі, селі в провінції Равенна, після того, як річка Ламоне вийшла з берегів.

У Луго, містечку з населенням близько 30 тисяч осіб на захід від Равенни, влада наказала евакуювати перші поверхи всіх помешкань після того, як місцева річка Сеніо вийшла з берегів.

Національна пожежна служба провела понад 500 рятувальних операцій у регіоні, зокрема з використанням вертольотів для підйому людей із затоплених будинків.

Фото: The Guardian