ua en ru

Південна Корея заявила про новий запуск КНДР балістичних ракет

Південна Корея заявила про новий запуск КНДР балістичних ракет Фото: КНДР знову запустила балістичні ракети (Getty Images)

За даними південнокорейських військових, Північна Корея провела запуск двох балістичних ракет у напрямку на схід.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на південнокорейське новинне агентство Yonhap.

Об'єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї заявив, що виявив запуск ракети у КНДР. Разом з тим в армії не надали додаткових подробиць щодо даного запуску, що відбувся пізно у неділю.

Південнокорейське військове відомство зазначило, що аналіз даних триває.

Зазначається, що це був вже другий випадок ракетних пусків у КНДР за тиждень.

Оновлено о 06:20: невдалий запуск

Пізніше військові Південної Кореї уточнили дані й заявили, що КНДР випустила у понеділок дві балістичні ракети. Друга повітряна ціль, імовірно, вийшла з ладу та вибухнула під час польоту, передає Reuters.

Також Сеул додає, що це могло призвести до падіння уламків на території країни.

Даних щодо можливих постраждалих або про пошкодження об'єктів у Південній Кореї наразі немає, заявив на брифінгу військовий речник країни Лі Сон Джун.

За інформацією Об'єднаного комітету начальників штабів країни, КНДР запустила з району поблизу західного узбережжя дві балістичні ракети малої дальності, які пролетіли близько 600 км та 120 км відповідно.

Траєкторія означає, що друга повітряна ціль, можливо, впала у районі поблизу Пхеньяна.

Ракетні запуски у КНДР

Нагадаємо, перед цим запуск стався у середу, і це була балістична ракета, яку північнокорейські військові запустили в бік Східного моря.

Крім того, Пхеньян стверджував про успішне проведення випробування ракети з кількома боєголовками, але Сеул спростовував такі заяви з боку КНДР. Так, у Південній Кореї вказали на те, що запуск завершився невдачею, оскільки ракета вибухнула в повітрі.

Додамо, що Сеул, Вашингтон та Токіо засудили той запуск як порушення резолюцій Ради Безпеки ООН та серйозну загрозу. Крім того, країни застерегли від нових провокацій після саміту між північнокорейським лідером Кім Чен Ином та російським диктатором Володимиром Путіним, що відбувся раніше.