ua en ru

Пісторіус хоче "вибити" більше грошей на оборону Німеччини через загрозу Росії

Пісторіус хоче "вибити" більше грошей на оборону Німеччини через загрозу Росії Фото: міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус (Віталій Носач, РБК-Україна)

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус розчарований проєктом бюджету на 2025 рік. Він готовий "воювати" за збільшення видатків на оборону.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Пісторіус для Tagesspiegel.

Згідно з проєктом бюджету Німеччини на наступний рік, витрати на оборону збільшили на 1,2 млрд євро замість 6,7 млрд, які просив Пісторіус. Він заявив, що це недостатні інвестиції в армії у сучасних умовах.

"Я продовжую виступати за те, щоб Бундесвер отримав гроші, необхідні з огляду на надто реальну загрозу з боку Росії. Наступна можливість для цього - це парламентська процедура", - сказав він.

Міністр оборони наголосив, що не поділяє думку глава Мінфіну Німеччини Крістіана Лінднера про повернення до нормальної економіки після пандемії коронавірусу, особливо щодо військових потреб і України.

"Ми маємо справу не з вигаданою загрозою, ілюзією чи антиутопією…Ситуація загрози справжня… Небезпека не стає меншою, якщо ви її ігноруєте - вона стає більшою", - вважає міністр.