ua en ru

Підручний виграв суперспринт на літньому ЧС-2024 з біатлону, Тищенко взяв "срібло"

Підручний виграв суперспринт на літньому ЧС-2024 з біатлону, Тищенко взяв "срібло" Фото: Дмитро Підручний не мав рівних на дистанції (instagram.com/dmytro.pidruchnyi)

Український біатлоніст Дмитро Підручний тріумфував в індивідуальній гонці на літньому чемпіонаті світу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на результати перегонів.

Досвідчений українець фінішував першим в естонській Опетяї. Дистанцію на 7,5 кілометрів він подолав із часом 19:19,5 хвилин.

Підручний на чотирьох вогневих рубежах припустився лише однієї помилки. Він промахнувся на першій стійці. Натомість співвітчизник Артем Тищенко схибив у другій стійці та відстав на фініші на п'ять з хвостиком секунд. Замкнув трійку призерів чех Томаш Мікиска (2 промахи).

Третій представник України – Антон Дудченко – завершив гонку за межами топ-10. Український біатлоніст тричі схибив і фінішував на 13-й сходинці. Загалом на старт вийшли 30 спортсменів. Провідні біатлоністи планети традиційно літню першість проігнорували.

Підсумки біатлонного суперспринту 7,5 км на літньому ЧС-2024, чоловіки:

    1. Дмитро Підручний
    2. Артем Тищенко (+5,2)
    3. Томаш Мікиска (+7,5)

    ...

    13. Антон Дудченко (+53,0)

    Кубок світу 2024/25

    Новий змагальний рік розпочнеться наприкінці листопада. Перший етап прийме фінське Контіолагті.

    Сезон складатиметься з дев'яти етапів і чемпіонату світу в Ланцергейде в лютому. Фінальні гонки сезону відбудуться в норвезькому Осло 21-23 березня 2025 року. Усього відбудеться 70 перегонів (по 31 в жіночому та чоловічому біатлоні, 8 змішаних).

    У квітні збірна України отримала тренерів на новий сезон Кубка світу. Надія Бєлова стала старшою тренеркою чоловічої збірної замість Юрая Санітри. Тим часом старшим тренером жіночої збірної залишився Микола Зоц.