ua en ru

Під Куп’янськом поліція виявила двох осіб, які під час окупації допомагали РФ

Під Куп’янськом поліція виявила двох осіб, які під час окупації допомагали РФ Фото: Під Куп’янськом поліція виявила двох осіб, які під час окупації допомагали РФ (Віталій Носач, РБК-Україна)

Правоохоронці виявили двох осіб у Харківській області, які під час окупації допомагали росіянам та обійняли незаконні "посади".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сторінку поліції Луганської області.

"Співробітники Управління стратегічних розслідувань спільно з бійцями КОРДу та співробітниками місцевої поліції задокументували колабораційну діяльність 40-річного мешканця села Гроза", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що чоловік під час окупації військами РФ обіймав посаду "керівника одного з відділів селищної ради" окупаційної "адміністрації".

"Також задокументовано колабораційну діяльність 41-річної мешканки смт Шевченкове, яка обійняла посаду "головного бухгалтера в одній з комунальних установ", що підпорядковувалась окупаційній "адміністрації", - додали у поліції.

Наразі за даними фактами вирішується питання щодо внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками колабораційної діяльності.