ua en ru

Перевозив окупантів цивільною авіацію. Главі "Уральських авіаліній" повідомлено про підозру

Перевозив окупантів цивільною авіацію. Главі "Уральських авіаліній" повідомлено про підозру Фото: главі "Уральських авіаліній" повідомлено про підозру за перевезення окупантів цивільними літаками (росЗМІ)

Керівник російських "Уральських авіаліній" переправляв військових РФ до кордону України цивільним повітряним транспортом, який здійснює польоти до закритих аеропортів "Платов" у Ростові-на-Дону та "Сімферополь" - у Криму. Йому повідомлено про підозру.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Офіс генпрокурора.

"Для цього він давав відповідні вказівки, для виконання яких використовувались цивільні повітряні судна компанії", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, вони здійснювали транспортування мобілізованих ЗС РФ, їхньої зброї та боєприпасів і особистих речей для підготовки та подальшої участі у веденні агресивної війни проти України

Як встановило слідство, з жовтня 2022 року і по теперішній час цивільні борти авіакомпанії підозрюваного здійснюють польоти до закритих міжнародних аеропортів "Платов" у Ростові-на-Дону та "Сімферополь" в АР Крим.

Раніше РБК-Україна писало, що через санкції у російських авіакомпаній практично щодня відбуваються авіаінциденти. У зв'язку з нестачею західних запчастин у грудні в РФ узаконили "канібалізацію" літаків. Зокрема, черговий російський літак змушений був перервати політ та запросити екстрену посадку. 26 березня борт авіакомпанії "Азімут" не зміг долетіти до Москви з Нижнього Новгорода.