ua en ru

Партизани зафіксували перекидання російських засобів ППО ближче до Керченського мосту

Партизани зафіксували перекидання російських засобів ППО ближче до Керченського мосту Фото: Росія перекидає засоби ППО до Керченського мосту (ілюстративне фото GettyImages)

Агент руху опору в Криму виявив дві системи ППО, які окупанти перевозили в сторону Керченського мосту. Дані дії проводять для закриття вразливих місць в обороноздатності на тлі гострої нестачі відповідних засобів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на рух опору "АТЕШ".

Зазначається, що агент у Криму виявив перевезення двох систем ППО "Бук-М2" і "С-400" для подальшого ешелонування біля Кримського мосту на Таманському півострові. Колону супроводжували військові машини, зокрема два УРАЛи з особовим складом.

"Оборонна система РФ стикається з серйозними проблемами, пов'язаними з незахищеністю окремих ділянок, таких як Курська область. Тому, в терміновому порядку змушені вживати заходів зі зняття озброєнь з різних ділянок фронту і перекидати військові системи, для закриття вразливих місць в обороноздатності", - йдеться в повідомленні.

В "АТЕШ" зауважують, що очевидно ЗС РФ очікують ударів по переправі найближчими місяцями і не хочуть залишати системи ППО в Криму, після руйнування мосту.