ua en ru

ПАРЄ підтримала виплати українським біженцям для повернення на Батьківщину

ПАРЄ підтримала виплати українським біженцям для повернення на Батьківщину Ілюстративне фото: українським біженцям можуть виплачувати допомогу для повернення на Батьківщину (Getty Images)

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) ухвалила резолюцію, в якій наголосила на необхідності виплат українським біженцям, щоб вони повернулися на Батьківщину після завершення війни.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на відповідний документ.

Згідно з текстом резолюції, ПАРЄ рекомендувала вжити конкретних заходів для підготовки до повернення українських біженців на Батьківщину після того, як настане мир.

В Асамблеї наголосили, що процес повернення в Україну біженців не може бути досягнутий "відразу" і може вимагати багаторічної підготовки. Тому розпочати її необхідно вже зараз.

"Повернення, безумовно, вимагатиме фінансової допомоги для сприяння переселенню, і необхідно буде вирішити питання щодо допомоги на переселення та реінтеграцію протягом певного періоду", - уточнюється в резолюції.

Також у документі зазначено, що українським біженцям необхідно надати законне право на проживання у країні після трирічного перебування там.

Варто зауважити, що у резолюції ПАРЄ закликала до довготривалої підтримки не лише біженців, а й переселенців всередині України.