ua en ru

Осінь не завада. Експерт розповів, коли росіяни можуть взяти оперативну паузу на Сході

Осінь не завада. Експерт розповів, коли росіяни можуть взяти оперативну паузу на Сході Ілюстративне фото (Getty Images)

Росія стягнула на лінію фронту понад 500 тисяч військових, що в кілька разів перевищує чисельність сил на початку масштабного вторгнення. Прогнози про наступний великий удар залишаються невизначеними.

Про це розповів керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко у матеріалі РБК-Україна "Обвалу фронту немає. Як вихід ЗСУ з Вугледару змінить поле бою та які міста під загрозою".

Однак експерти вважають, що активність противника досягла піку і триватиме ще кілька тижнів.

Мусієнко зазначив, що хоча Росія може знизити інтенсивність бойових дій, до грудня Москва буде прагнути до виконання своїх цілей.

"Звичайно, вони можуть знижувати інтенсивність бойових дій. Але до зими РФ ще намагатиметься наступати і досягати певних цілей. До грудня включно і приблизно з січня, думаю, може взяти оперативну паузу", - заявив він.

Судячи із ситуації на фронті, росіяни продовжать кидати піхоту в численні штурми, не рахуючись із втратами.

"Сподіваюся, наші готуються до такого сценарію. Зараз українські війська наносять стримувальні удари, ведуть активну оборону. Давати відсіч і тримати фронт вдається. Ситуація складна, можливо, доведеться відійти ще в різних місцях. Але катастрофи немає", - резюмував експерт.