ua en ru

Орбан не вплине на євроінтеграцію України, але створить інфоприводи, - Подоляк

Орбан не вплине на євроінтеграцію України, але створить інфоприводи, - Подоляк Фото: радник керівника ОП Михайло Подоляк (president.gov.ua)

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан не вплине на євроінтеграцію України, але створить інформаційні приводи.

Про це розповів радник керівника ОП Михайло Подоляк, повідомляє РБК-Україна із посиланням на ефір телемарафону.

Радник керівника Офісу президента прокоментував заяву угорської сторони про "70 можливостей заблокувати вступ України до ЄС", та заявив, що Орану не вдасться вплинути на євроінтеграцію України.

"Дивно, що він не розуміє наше право захищати свої землі. Якби в Угорщини була така ситуація, було б незрозуміло, якби хтось з ЄС сказав, що не буде допомагати", - заявив Подоляк.

Позиція Угорщини щодо вступу України до ЄС

Нагадаємо, 14 грудня лідери країн Євросоюзу схвалили початок переговорів щодо вступу України до блоку. Це сталося, незважаючи на те, що Угорщина загрожувала накласти вето на ініціативу.

Як повідомляли західні ЗМІ, прем’єр Угорщини Віктор Орбан вийшов із зали, коли на саміті ЄС обговорювалося питання відкриття вступних переговорів з Україною. Пізніше з'ясувалося, що такий вихід на чолі угорського уряду нібито запропонував канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Після цього радник прем'єр-міністра Угорщини Балаж Орбан пригрозив, що Будапешт буде створювати перешкоди під час переговорного процесу.

"Згодом держави-члени також повинні одноголосно узгодити конкретні рамки переговорів. Крім того, найближчими роками буде потрібно як мінімум 70 одноголосних рішень для схвалення вступу України до ЄС", - сказав він.

Більш детально про те, що очікує на Україну після рішення Євроради, можете дізнатися в матеріалі РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.