ua en ru

Опалювальний сезон стартує в Бориспільській громаді: коли буде тепло

Опалювальний сезон стартує в Бориспільській громаді: коли буде тепло У пріоритеті Бориспільської громади - опалення об'єктів соціальної сфери (фото: Getty Images)

У вівторок, 15 жовтня, опалювальний сезон 2024-2025 років розпочинається в населених пунктах Бориспільської міської територіальної громади.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на прес-службу виконавчого комітету Бориспільської міської ради у Facebook.

Старт опалювального сезону в Бориспільській громаді

Згідно з рішенням, ухваленим під час засідання виконавчого комітету Бориспільської міської ради на тлі зниження середньодобового показника температури повітря:

  • опалювальний період 2024-2025 рр. в населених пунктах Бориспільської міської територіальної громади розпочнеться з 15 жовтня 2024 року
  • новий опалювальний сезон розпочинатиметься шляхом поетапного включення

Наголошується, що у пріоритеті - опалення об'єктів соціальної сфери (лікарні, заклади дошкільної та загальної середньої освіти тощо).

Уточнюється, що житлові будинки територіальної громади підключать до опалення тоді, коли:

  • середньодобова температура повітря впаде до 8 градусів за Цельсієм
  • середньодобова температура повітря триматиметься на цьому рівні щонайменше впродовж трьох днів

"На плановій нараді міського голови начальник головного управління житлово-комунального господарства Вячеслав Толкач звернувся до мешканців громади з проханням заздалегідь підготуватися до запуску системи опалення у власному житлі", - підсумували у виконавчому комітеті.

Опалювальний сезон стартує в Бориспільській громаді: коли буде теплоОпалювальний сезон стартує в Бориспільській громаді: коли буде тепло

Допис виконавчого комітету БМР (скриншот: facebook.com/borispilrada)

Які населені пункти входять до Бориспільської громади

Згідно з інформацією, оприлюдненою на офіційному сайті Бориспільської міської ради, загальна площа Бориспільської міської територіальної громади (БМТГ) становить 527,7 км квадратних.

Вона розташована в центрі лівобережної частини Київської області (на південний схід від столиці) й межує:

  • з півночі та сходу - з Броварським районом (з Великодимерською та Баришівською громадами)
  • з півдня - з Вороньківською громадою Бориспільського району
  • із заходу - з Гірською громадою
  • з північно-західної сторони - з Пристоличною громадою

Опалювальний сезон стартує в Бориспільській громаді: коли буде тепло

Адмінцентр громади - місто Бориспіль (скриншот: google.com/maps)

Зазначається, що БМТГ було створено у жовтні 2020 року в межах реформи децентралізації влади з 19 населених пунктів. Йдеться про місто Бориспіль (яке стало адміністративним центром громади), а також села: Глибоке, Городище, Іванків, Кучаків, Артемівка, Лебедин, Мала Стариця, Сулимівка, Любарці, Тарасівка, Рогозів, Кириївщина, Сеньківка, Андріївка, Велика Стариця, Горобіївка, Григорівка та Перегуди.

Уточнюється, що в результаті об'єднання нині до складу громади входять: місто Бориспіль, а також Іванківський, Глибоцький, Кучаківський, Любарецький, Рогозівський та Сеньківський старостинські округи.