ua en ru

В ОП назвали кількість загиблих українських спортсменів внаслідок агресії РФ

В ОП назвали кількість загиблих українських спортсменів внаслідок агресії РФ Фото: Андрій Єрмак, керівник Офісу президента України (Віталій Носач, РБК-Україна)

Внаслідок російської широкомасштабної військової агресії в Україні загинули майже пів тисячі спортсменів і тренерів.

Про це заявив глава Офісу президента Андрій Єрмак, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його Telegram.

Чиновник висловився про жертв російського повномасштабного вторгення в Україну у ході виступу в режимі у відеоформату на церемонії пошани для українських спортсменів, який був організований мером Парижа Анн Ідальго.

"Унаслідок російської агресії загинули 490 українських спортсменів і тренерів, десятки поранені, понад 30 пройшли через російський полон або досі перебувають у неволі", - розповів Єрмак.

Крім того, в Україні було пошкоджено 520 спортивних об'єктів. Серед них - 15 баз олімпійської, дефлімпійської та паралімпійської підготовки.

Під час заходу пам'ять загиблих українських атлетів ушанували хвилиною мовчання.

Єрмак виступив на церемонії пошани для українських спортсменів у Франції (фото: t.me/ermaka2022)

Говорячи про нинішні літні Олімпійські ігри у французькій столиці, Єрмак назвав усіх українських атлетів героями, адже вони "готувалися до змагань у надзвичайно складних умовах".

"Важливо не допускати російських і білоруських атлетів до змагань. Росія - єдина країна у світі, яка тричі порушувала олімпійське перемирʼя: у 2008, 2014 та 2022 роках", - додав він.