ua en ru

В окупованому Криму скаржаться на повітряну атаку та вибухи

В окупованому Криму скаржаться на повітряну атаку та вибухи Фото: російські військові в окупованому Севастополі (Getty Images)

У тимчасово окупованому Криму у ніч проти 9 серпня пролунали вибухи у Сакському районі та Чорноморському внаслідок нібито атаки безпілотників і роботу протиповітряної оборони. Також загарбники стверджують про начебто збиття ракети.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на кримські Telegram-канали та представника окупаційної "адміністрації" Севастополя Михайла Развожаєва.

Зазначається, що у пропагандистських медіа писали про загрозу ударів із застосуванням безпілотників по території захопленого військами РФ українського Криму ще близько 00:40.

Пізніше окупаційною "адміністрацією" було оголошено про повітряну тривогу у Криму - спочатку через дрони, і згодом і через ракетну загрозу.

Також з'явилися повідомлення про роботу ППО російських загарбників.

Як писав Telegram-канал "ЧП / Саки", у Сакському районі було чути вибухи, начебто було збиття БПЛА над морем.

Пізніше гауляйтер Севастополя Развожаєв заявив про "відбиття атаки ЗСУ" російськими окупантами. Також "чиновник" розповів про начебто ракетний удар і роботу ППО.

"За попередньою інформацією, вже збита одна протикорабельна ракета "Нептун" над акваторію на значному віддаленні від берега", - написав гауляйтер у своєму Telegram.

Він також додав, що зберігалася небезпека дронової атаки. Але пізніше, близько 1:50, заявив про відбій повітряної тривоги.

Між тим Telegram-канал "Кримський вітер" повідомив, що у Чорноморському було чути стрілянину, й один "сильний вибух".

Згодом медіа повідомило, що у Чорноморському прогримів ще вибух, і місцеві жителі розповіли, що "кудись влучили, коли був перший вибух".

А потім "Кримський вітер" поінформував, що вибухи з боку Чорноморського пролунали й у селі Красносільське.

Пізніше "Кримський вітер" розповів, що під окупований Сімферополем був сильний вибух у районі Піонерського.

Близько 03:45 з'явилася інформація про вибухи в районі між Саками та Качею, а згодом - про "бахи" у Севастополі.

Разом з тим гауляйтер Развожаєв стверджує в Telegram, що силами ППО начебто була відбита атака морських БПЛА, та про знищення двох таких надводних дронів.

Також стало відомо, що над аеродромом Бельбек помітили стовп диму. Як пише "Кримський вітер", місцеві жителі кажуть про "сильний запах гару", що відчувається у прибережній зоні міста.

В окупованому Криму скаржаться на повітряну атаку та вибухи