ua en ru

В окупованому Криму пролунали вибухи в кількох районах

В окупованому Криму пролунали вибухи в кількох районах Ілюстративне фото: в окупованому Криму кажуть про вибухи (Getty Images)

В тимчасово окупованому Криму у ніч проти 2 серпня пролунали вибухи в кількох районах. Гучно було у Севастополі та Балаклаві, Саках, Євпаторії та Сімферополі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Кримський вітер" та окупаційного "гауляйтера" Севастополя Михайла Развожаєва.

Зазначається, що звуки вибухів на захопленому військами РФ українському півострові пролунали близько пів на другу ночі.

В мережі пишуть, що серію вибухів можна було чути від Севастополя до Балаклави.

"У Саках та Євпаторії теж голосно, чутно і в Сімферополі", - йдеться в публікації "Кримського вітру" в Telegram.

Окупанти скаржаться на атаку БПЛА та ракетний удар

Між тим представник окупаційної "адміністрації" Севастополя Развожаєв стверджує, що в районі міста іде робота сил та засобів протиповітряної оборони.

Крім того, гауляйтер заявив про нібито загрозу балістики. А пізніше написав у своєму Telegram-каналі, що нібито було збито декілька повітряних цілей.

Що відомо про імовірні наслідки

"За інформацією від Рятувальної служби Севастополя, зараз зафіксовано повідомлення про те, що в районі вулиці Хрустальова на пішохідному переході впала частина збитої ракети. Також уламки впали в районі вулиці Острякова, за попередньою інформацією, горять частини збитого БПЛА", - написав він.

Окупаційний "чиновник" додав, що також уламки збитих повітряних цілей начебто впали в районі вулиці Симонка та Учкуївки, Острякова, Пилипенка, на Морських піхотинцях.

Даних щодо постраждалих наразі немає.

Згодом гауляйтер заявив про "відбиття масованої атаки на Севастополь", і додав близько 02:10, що було збито "понад 4 повітряних цілей".

Ще пізніше гауляйтер Севастополя заявив про перекриття проспекту генерала Острякова через нібито збиту ракету ATACMS із суббоєприпасами.

За словами представника окупаційної "адміністрації", це орієнтовно триватиме до полудня.

"Якщо піротехніки зрозуміють, що вивезти частину ракети неможливо, то її буде знищено на місці з усіма необхідними заходами безпеки. Люди, які проживають у будинках поруч будуть оповіщені додатково, якщо знадобиться на якийсь час покинути свої будинки", - написав так званий "губернатор" Севастополя Развожаєв у своєму Telegram.

Він також розповів, що фугасна частина ракети ATACMS, збитої ППО, пробила дах дев'ятиповерхівки та застрягла на технічному поверсі. Детонації не було.

З'явилося відео і фото "бавовни"

Можливе ураження судноремонтного заводу

Додамо, в мережі кажуть про можливий "приліт" у Криму біля судноремонтного заводу.

За даними "Кримського вітру", він, вірогідно, стався у районі 13-го судноремонтного заводу ЧФ РФ у Кілен-бухті, про що розповів місцевий житель. Підтвердження інформації поки немає.

Вибухи у Криму

Нагадаємо, у тимчасово окупованому РФ українському півострові досить часто відбуваються вибухи внаслідок ударів Сил оборони України по військових об'єктах загарбників.

Так, раніше повідомлялося, що у ніч проти 18 липня безпілотники СБУ атакували акваторію озера Донузлав, де проводили навчання ВМС ЗС РФ. Пізніше були оприлюднені супутникові знімки ударів по цій військовій базі окупантів.

Також ми писали, що 15 липня пролунали вибухи у військовій частині окупантів в районі мису Фіолент біля Севастополя. Об'єкт атакували безпілотні літальні апарати.

А наприкінці липня з'явилися супутникові знімки наслідків удару ЗСУ по аеродрому "Саки" російських загарбників.