ua en ru

На окупованій частині Запорізької області готуються до примусової мобілізації, - ЦНС

На окупованій частині Запорізької області готуються до примусової мобілізації, - ЦНС Фото: окупанти хочуть провести нову мобілізацію на півдні України (Getty Images)

На тимчасово підконтрольній військам РФ частині Запорізької області окупаційна "адміністрація" готується до примусової мобілізації місцевих жителів, щоб поповнити ворожу армію.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Центр національного спротиву (ЦНС).

Російські загарбники та колаборанти створили 44 "військово-облікові столи". У них інтервенти мають намір поставити на облік за місцем проживання всіх громадян призовного віку або військовослужбовців запасу.

Зазначається, що поплічник окупантів Євген Балицький намагається ввести населення в оману та поширює фейки про "результативну роботу окупаційної адміністрації над офіційним оформленням та розвиток народного ополчення Запоріжжя".

"Фактично маємо черговий злочин окупантів в регіоні, адже міжнародне право забороняє вербування чи мобілізацію населення окупованих територій", - наголошують у ЦНС.

Інструкція, як здатися в полон, якщо вас мобілізували окупанти

Для громадян на окупованих територіях, яких росіяни примусово забирають до своєї армії, є спеціальні інструкції, як правильно здатися в полон:

На окупованій частині Запорізької області готуються до примусової мобілізації, - ЦНС

Докладніше можна проконсультуватися, зателефонувавши на гарячу лінію за номерами: +38 066 580 34 98 та +38 093 119 29 84.