ua en ru

Не на окупованих територіях. В ЦПД припустили, де Росія може застосувати військових КНДР

Не на окупованих територіях. В ЦПД припустили, де Росія може застосувати військових КНДР Ілюстративне зображення (Getty Images)

Російська Федерація може застосувати військовий Корейської Народно-Демократичної Республіки (КНДР) у Курській області. Втім, не виключається, що пізніше вони можуть опинитись й на тимчасово окупованих територіях України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал керівника Центру протидії дезінформації (ЦПД) Андрія Коваленка.

"Росіяни можуть застосувати військових КНДР для початку в Курській області, але не виключається, що після російських полігонів декілька тисяч військових КНДР можуть опинитися на тимчасово окупованих територіях України разом з бурятами", - написав Коваленко.

Можливе відправлення північнокорейських військових в Україну

Нещодавно ЗМІ повідомили, що кілька тисяч військовослужбовців з Північної Кореї проходять навчання на території Росії. Існує ймовірність, що до кінця року їх можуть відправити на фронт в Україні для участі у бойових діях.

Міністр оборони Південної Кореї Кім Йонг Хен підкреслив, що ризик відправлення північнокорейських військових до України є цілком реальним.

За даними РБК-Україна, 3 жовтня під Донецьком було знищено понад 20 окупантів, серед яких ідентифікували офіцерів з Північної Кореї.

Зокрема, Коваленко зазначав, що менше 1% кадрового офіцерського складу армії КНДР володіє російською мовою. Він також спростував інформацію про підготовку відправки 100 тисяч північнокорейських військових до України, назвавши її вигадкою.