ua en ru

На окупованих територіях бойовики почали домагатись дітей під час охорони шкіл, - ЦНС

На окупованих територіях бойовики почали домагатись дітей під час охорони шкіл, - ЦНС Ілюстративне фото: на окупованих територіях бойовики почали домагатись дітей під час охорони шкіл (GettyImagеs)

Росіяни, яких найняли охороняти школи на тимчасово окупованих територіях України, почали проявляти неправомірну поведінку у відношенні дітей.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Центр національного спротиву.

Зокрема росіяни найняли для "забезпечення порядку" в захоплених школах на окупованих територіях були залучені бойовики з численних приватних охоронних компаній з Росії, зокрема, таких, як "Казачья сотня" з білгородської області.

За словами місцевих, бойовики нерідко перебувають у нетверезому стані та чіпляються до школярів через зовнішній вигляд. Зазвичай їм не подобається одяг, стрижка або фарбоване волосся.

Також зафіксовано випадки не лише словесних претензій, але й рукоприкладство та протиправні обшуки. Саме під час обшуків школярі стали жертвами сексуальних домагань з боку так званих "охоронців".

Через вище згадані конфлікти з місцевим населенням підпілля вже ліквідувало 4-х "казаків" на Запоріжжі.

"Центр Національного Спротиву отримав перелік всіх російських охоронних компаній, що залучені на окупованих територіях, та всіх бойовиків, що беруть у цьому безпосередню участь. Українське підпілля стежить за всіма загарбниками, і ніхто з них не уникне неминучої розплати", - пише ЦНС.

Депортація українських дітей

Наприкінці червня перша леді України Олена Зеленська заявляла, що Росія вивезла з України близько 19,5 тисяч дітей. Процес їх повернення складний та тривалий, адже росіяни відмовляються сприяти чи хоч якось допомагати.

Зазначимо, що саме через депортацію українських дітей Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна та омбудсмена Марії Львової-Бєлової.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.