ua en ru

Окупанти, ймовірно, запустили "Калібри" з акваторії Чорного моря

Окупанти, ймовірно, запустили "Калібри" з акваторії Чорного моря Фото: війська РФ, ймовірно, запустили "Калібри" з акваторії Чорного моря (росЗМІ)

Війська РФ, ймовірно, запустили крилаті ракети типу "Калібр" у напрямку південних регіонів України сьогодні вночі, 14 серпня.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення ОК "Південь".

У Повітряних силах ЗСУ попередили про ракетну загрозу у Херсонській, Миколаївській та Одеській областях.

Повідомляється, що частина ракет змінила напрямок польоту у бік Одеси, також про ракетну загрозу попередили мешканців Черкаської, Кіровоградської та Вінницької областей.

Ракетні удари РФ по Україні

Сьогодні ввечері Росія вивела у Чорне море на чергування надводний ракетоносій . Наразі окупанти тримають напоготові 8 ракет "Калібрів".

Нещодавно представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов заявив, що РФ продовжує виробляти ракети "Калібр", "Кинжал" та "Іскандер", проте масштаби вже не ті, що раніше. Кремль не накопичує їх, а майже відразу випускає по Україні .

Раніше речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявляв, що Росія ще має в запасі сотні ракет різних типів. Крім того, ворог продовжує виробництво ракет, поповнюючи власні запаси .