ua en ru

Окупанти "впустили" десятки бомб на Бєлгородську область: WP розкрило дані РФ

Окупанти "впустили" десятки бомб на Бєлгородську область: WP розкрило дані РФ Ілюстративне фото: росіяни б'ють своїми авіабомбами по Бєлгородській області (Getty Images)

Росіяни нарахували, що за рік на Бєлгородську область впали десятки їхніх авіаційних бомб. Таким озброєнням солдати РФ зазвичай атакують Україну.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Washington Post.

Видання з посиланням на внутрішній документ росіян, який перехопила українська розвідка, стверджує, що з квітня 2023 по квітень 2024 року на Бєлгородську область впало щонайменше 38 авіаційних бомб.

Окупанти "впустили" десятки бомб на Бєлгородську область: WP розкрило дані РФФото: місця падіння російських бомб у Бєлгородській області (washingtonpost.com)

Більшість авіабомб знаходили цивільні - лісники, фермери чи жителі навколишніх сіл. При цьому здебільшого російське Міністерство оборони не знало, коли було запущено бомби. Тому деякі боєприпаси могли лежати там кілька днів.

У документі сказано, що щонайменше чотири бомби впали на Бєлгород. Ще семеро було знайдено біля обласного центру. Найбільше бомб, 11, упало у Грайворонському районі, який межує з Україною.

Також, за інформацією WP, у перехопленому документі міститься таблиця інцидентів із зазначенням надзвичайних постанов щодо знешкодження бомб та евакуації.