ua en ru

Окупанти почали частіше змінювати "керівників" в Запорізькій області: Федоров назвав причину

Окупанти почали частіше змінювати "керівників" в Запорізькій області: Федоров назвав причину Фото: росіяни все частіше змінюють "керівників" в Запорізькій області (Getty Images)

Російські окупанти все частіше почали змінювати так зване "керівництво" в Запорізькій області.

Про це розповів міський голова Мелітополя Іван Федоров, повідомляє РБК-Україна з посиланням на ефір телемарафону.

Федоров повідомив, що на тимчасово окупованій території Запорізької області є населені пункти, де за останні півтора року було змінено 5 керівників.

За словами мера, найчастіше окупанти позбуваються посади через розкрадання коштів та критику влади.

"Що цікаво: останніх керівників вони привозять з континентальної РФ. Наприклад, селище Веселе. Вони привезли колишнього росгвардійця, якого поставили очолювати селище. Він через місяць вийшов з критикою, що не може в такій бюрократії більше існувати. Сам розкритикував свою ж владу і його зняли. Гауляйтерша Уманець, яка керувала Кирилівською селищної радою, сьогодні сидить в полоні і її не випускають за розкрадання коштів РФ", - сказав Федоров.

Ситуація в Запорізькій області

Частина Запорізької області перебуває під російською окупацією з початку повномасштабного вторгнення. При цьому окупанти регулярно завдають ударів по підконтрольній Україні території.

Нещодавно Запорізька область знову зазнала атаки з боку російських окупантів. Зокрема, вони завдали ударів по населеному пункту Оріхів.

Проте варто зазначити, що дедалі частіше вибухи лунають й в окупованих містах Запорізької області. До прикладу в окупованому Бердянську.

Так, зокрема, нещодавно у районі Бердянська та поблизу чули вибухи. Повідомлялося про удар по місцю зосередження окупантів на базі відпочинку "Роза" села Азовське Бердянського району.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.