ua en ru

Один з літаків Пригожина втретє прилетів до Білорусі після бунту, - "Гаюн"

Один з літаків Пригожина втретє прилетів до Білорусі після бунту, - "Гаюн" Фото: Євген Пригожин (росЗМІ)

Літак засновника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина здійснив посадку на одному з військових аеродромів Білорусі у вівторок, 11 липня.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на моніторингову групу "Беларускі Гаюн".

Як пише "Гаюн", бізнес-джет Євгена Пригожина Embraer Legacy 600 (рег. номер RA-02795) сьогодні о 19:40 за місцевим часом приземлився на військовому аеродромі в Мачулищах.

Варто зауважити, що з 24 червня, моменту, коли в Пригожин та "вагнерівці" влаштували бунт у Росії, його літак вже втретє помічено у Білорусі.

Один з літаків Пригожина втретє прилетів до Білорусі після бунту, - "Гаюн"

Фото: скріншот (t.me/Hajun_BY)

Переворот Пригожина

Після того, як засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин звернув свій "похід на Москву" 24 червня прес-секретар російського диктатора Дмитро Пєсков заявив, що Пригожин виїде до Білорусі. У такому разі проти нього буде закрито кримінальну справу за фактом перевороту в Росії.

Увечері 26 червня два його літаки були помічені на території Росії. Донедавна біло незрозуміло, де все ж таки знаходиться Пригожин.

При цьому, за даними CNN, Пригожина можуть ліквідувати в Білорусі, а за інформацією Інституту вивчення війни, Білорусь не надасть бойовикам ПВК "Вагнера" надійного притулку, якщо Кремль тиснутиме на Олександра Лукашенка. Таким чином, відхід у Білорусь може стати для Євгена Пригожина та його найманців пасткою.

Водночас представник ГУР Андрій Юсов під час телемарафону розповів, що поки що немає інформації, що найманці ПВК "Вагнера" перегруповуються та переходять на Білорусь. Для остаточних висновків слід зачекати.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.