ua en ru

В Одеській області лунав вибух, росіяни вдарили по цивільній інфраструктурі

В Одеській області лунав вибух, росіяни вдарили по цивільній інфраструктурі Фото: в Одеській області під час тривоги лунав вибух, росіяни вдарили по цивільній інфраструктурі (facebook.com Сергія Крука)

Під час повітряної тривоги в Одесі пролунав вибух. Росіяни вдарили по цивільній інфраструктурі регіону, яка пов'язана з відпочинком.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на керівника Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитра Плетенчука в ефірі телемарафону.

Що передувало

Повітряну тривогу на території Одеської області оголосили о 16:57. Повітряні сили Збройних сил України (ЗСУ) попередили про загрозу балістики з тимчасово окупованого Криму. Пізніше вони заявили про швидкісну ціль в напрямку Одеської області.

Вже близько о 17:00 в Одесі було чутно вибух. Відбій повітряної тривоги оголосили о 17:28.

Удар по цивільній інфраструктурі

Плетенчук розповів, що під час тривоги російські терористи завдали удару по цивільній інфраструктурі Одеській області, яка пов'язана з відпочинком. Обійшлось без жертв.

Як повідомили в Одеській обласній прокуратурі, ворог поцілив по об'єктах туристичної інфраструктури у Білгород-Дністровському районі.

Наразі триває огляд місця удару, повний перелік руйнувань та пошкоджень встановлюється.

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

В Одеській області лунав вибух, росіяни вдарили по цивільній інфраструктурі

Фото: наслідки удару по курортному селищі в Одеській області (t.me/odesa_prokuratura)

Обстріл баз відпочинку

Опівночі 3 червня росіяни обстріляли Харківську область. Пізніше з'ясувалось, що терористи поцілили по базі відпочинку у селі Дачне Чугуївського району Харківської області. Внаслідок обстрілу загинув 45-річний чоловік. Зокрема були й поранені: жінка 35 років та 42-річний чоловік.

У травні ворог обстріляв цвинтар у Харківській області та базу відпочинку в селі Черкаська Лозова. Ба більше, росіяни завдали повторного удару після того, як до місця подій прибули медики та рятувальники.