ua en ru

Одесі повертають світло, але фіксують низку аварій через перенавантаження: що відомо

Одесі повертають світло, але фіксують низку аварій через перенавантаження: що відомо Фото: Одесі повернули світло, але фіксують низку аварій через перенавантаження (Getty Images)

В Одесі та Одеському районі енергетики почали повертати світло в будинки. Але через перенавантаження фіксується низка аварій в системах.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву директора департаменту житлово-комунального господарства та енергоефективності Одеської ОВА Антона Шалигайло.

"Енергетиками ДТЕК було виконано включення побутових споживачів Одеси та Одеського району. На жаль фіксуються випадки перенавантаження мереж, у зв'язку з чим виходять з ладу вимикачі, рубильники, автомати, наявні ситуації з горінням щитових та підстанцій. Про всі такі випадки ми інформовані", - розповів Шалигайло.

За його словами, бригади енергетиків вже працюють над їх усуненням та повернуть електроенергію в максимально короткий термін.

Нагадаємо, що 5 грудня в результаті масованого ракетного удару була пошкоджена енергетична інфраструктура Одеської області. Внаслідок чого мешканці регіону на довгий час залишилися без тепла, світла і зв'язку.

Додамо, вчора в Одеській ОВА анонсували, що вже 8 грудня в Одесі та сусідніх населених пунктах електропостачання повернуть на весь день. Оскільки це потрібно для роботи опалення.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.