ua en ru

Очолила адміністрацію окупантів. Жительці Волноваського району оголошено підозру у держзраді

Очолила адміністрацію окупантів. Жительці Волноваського району оголошено підозру у держзраді Ілюстративне фото: жительці Волноваського району оголошено підозру у держзраді (Getty Images)

Мешканка Волноваського району погодилась на співпрацю з представниками РФ. Вона очолила одну з адміністрацій окупантів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прокуратуру Донецької області.

За даними прокуратури, навесні 2023 року мешканка Волноваського району погодилась на співпрацю з представниками РФ. Жінка обійняла фейкову посаду виконувачки обов’язків голови "Ольгинської селищної адміністрації", а вже у червні очолила незаконно створену установу.

Вона займалась видачею розпоряджень та наказів підлеглим, та керувалася "федеральними законами" Росії. Також вона взаємодіє з керівниками муніципальних організацій і підприємств, розташованих на "підвідомчій" території. Про кожен свій крок посадовиця звітує перед окупаційною владою регіону.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури їй заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Нагадаємо, РБК-Україна писало про те, що в Херсоні правоохоронці затримали колаборанта, який торік допомагав Росії проводити "референдум".

Тим часом жителя Закарпатської області засудили до чотирьох років за сприяння втечі військовозобов’язаних за кордон.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.