ua en ru

Обстріл Одеси. Росіяни влучили у Спасо-Преображенський собор

Обстріл Одеси. Росіяни влучили у Спасо-Преображенський собор Фото: росіяни пошкодили Спасо-Преображенський собор (wikimedia.org)

Російські війська завдали масованого ракетного удару по Одесі сьогодні вночі, 23 липня. Внаслідок обстрілу серйозні ушкодження отримав Спасо-Преображенський кафедральний собор.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Думську".

Судячи з опублікованого відео, у соборі повибивало вікна, серйозно постраждала його оздоблення, усередині почалася пожежа. Також повідомляється, що у храмі знищено вівтар.

Опубліковані фото і відео ліквідації наслідків удару по собору

Одеська міськрада показала відео ліквідації наслідків обстрілу Спасо-Преображенського кафедрального собору в Одесі.

Стали відомі подробиці пошкоджень собору

За даними "Суспільного", клірик Одеської єпархії УПЦ, архідиякон Андрій Пальчук прокоментував ушкодження собору.

"Руйнування колосальні, потрапило у праву частину і пробило до мінус першого поверху. Половина собору залишилася без даху. Порушено центральні палі, фундамент. Вилетіли всі вікна, ліпнина. Була пожежа, загорілася частина, де в церкві продаються ікони та свічки", - зазначив він.

Спасо-Преображенський кафедральний собор в Одесі

Спасо-Преображенський кафедральний собор – це найбільший православний храм Одеси. Він був закладений у 1794 році, у 1936 році зруйнований більшовиками. На початку 2000-х років відновлено на колишньому місці.

Російські війська нещадно обстрілюють Одесу

Росія після виходу з "зернової угоди" майже щоночі завдає ракетних ударів по Одесі та області. Також ворог застосовує дрони та ракети різних типів для ударів по Херсонській та Миколаївській областях, внаслідок чого гинули та отримували поранення мирні жителі.

Так, вночі 23 липня окупанти здійснили чергову комбіновану атаку по місту та області із застосуванням крилатих ракет типу "Онікс", Х-22 та "Калібр". За даними ОВА, внаслідок обстрілу пошкоджено цивільні об'єкти, житлові будинки.

Як зазначила речник Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, Росія не досягла цілей своїх атак, тому вона продовжуватиме завдавати ударів .