ua en ru

Образилися на забор? Росія розірвала з Фінляндією прикордонне співробітництво

Образилися на забор? Росія розірвала з Фінляндією прикордонне співробітництво Ілюстративне фото: Росія розірвала з Фінляндією прикордонне співробітництво (pixabay_com)

Російська Федерація заявила, що розриває угоду про прикордонну співпрацю з Фінляндією.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на російське агентство ТАСС.

За даними ЗМІ, послу Фінляндії в РФ вручено дипломатичну ноту, в якій зазначається, що відповідно до статті 14 цієї угоди вона припинить свою дію через 90 днів, тобто з 24 січня 2024 року.

Зокрема у Росії заявили про розрив торговельно-економічних і міжрегіональних зв'язків, прямих контактів між громадянами, а також дискримінацію росіян за ознакою національного походження в питаннях видачі в'їзних віз.

Ймовірно, така реакція РФ викликана тим, що днями у Фінляндії було завершено будівництво тестової ділянки загородження на східному кордоні з РФ. Як пояснили фінські прикордонники, огорожа є найсучаснішою з точки зору забезпечення безпеки кордонів.

Відносини між Фінляндією та Росією після початку війни в Україні

Нещодавно повідомлялось, що уряд Фінляндії планує прийняти кілька законодавчих проектів, які зможуть заборонити росіянам укладати угоди з нерухомості.

Також уряд Фінляндії хоче полегшити конфіскацію квартир, що належать росіянам. Значна частина нерухомості пустує, а з її власниками неможливо зв'язатися.

Також стало відомо, що Митниця Фінляндії розпочала понад 660 розслідувань випадків порушення санкцій, запроваджених ЄС щодо Росії. Всі вони зафіксовані після 24 лютого 2022 року.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.