ua en ru

"Труха-Україна" долучилась до будівництва спортивного майданчику у дитячому будинку

"Труха-Україна" долучилась до будівництва спортивного майданчику у дитячому будинку Фото: "Труха-Україна" допомагає дітям-сиротам війни (прес-служба)

У Львівському будинку дитини №1 відбулося відкриття дитячо-спортивного майданчика для дітей-сиріт. Побудували його на кошти меценатів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення ІА "Центр новин".

Так, завдяки ініціативі Інформаційного агентства "Центр новин" та збірної журналістів з футболу, у лютому розпочалося будівництво дитячо-спортивного майданчика, яке завершилося через пів року.

Разом з іншими меценатами допоміг реалізації проєкту й Максим Лавриненко, власник мережі Telegram-каналів "Труха".

"Труха" не лише надала часткову фінансову допомогу, а й розгорнула інформаційну кампанію у своїх телеграм-каналах. Завдяки цьому до проєкту долучилися блогери-волонтери, які допомогли зібрати додаткові кошти та привернути увагу громадськості до проблеми дітей-сиріт. Ми розуміли, що ці діти пережили страшні втрати та випробування, і хотіли подарувати їм хоч трохи радості та надії. Тому ми не лише фінансово підтримали будівництво, а й зробили все можливе, щоб допомогти зі збором коштів та закрити суму, якої не вистало на будівництво, залучивши підписників нашої Telegram-мережі", - розповів Максим Лавриненко.

"Труха-Україна" долучилась до будівництва спортивного майданчику у дитячому будинку

Новий майданчик – символ надії та підтримки

“Сьогодні емоції тільки радісні, втіха за дітей, які будуть користуватися цим майданчиком, футбольним полем. Вже відбулось перше заняття, дітки проявили активність - їм дуже все сподобалось", - каже Галина Качановська, директор Будинку дитини №1.

Ольга Витак, шеф-редактор ІА Центр новин, президент збірної журналістів України з футболу, ініціатор будівництва дитячо-спортивного майданчика в Будинку дитини №1 м. Львова, каже, що кошти на цей спортивний майданчик збирали з жовтня і збори дуже важко йшли.

"Труха-Україна" долучилась до будівництва спортивного майданчику у дитячому будинку

За допомогою меценатів та інформаційних партнерів за пів року вдалося зібрали кошти та побудували спортивний майданчик.

Варто зазначити, що це не перший благодійний проєкт, який підтримує Максим Лавриненко та його команда. "Труха" регулярно організовє збори коштів на потреби ЗСУ, а також надає фінансову допомогу українцям, які постраждали від ракетних атак.