ua en ru

Норвегія передасть Україні запасні частини для вертольотів Sea King

Норвегія передасть Україні запасні частини для вертольотів Sea King Фото: міністр оборони Норвегії Бьорн Арільд Грам (Getty Images)

Норвегія передасть Україні запасні частини для вертольотів Sea King, щоб допомогти підтримати експлуатацію та технічне обслуговування вертольотів, переданих Німеччиною.

Про це заявив міністр оборони Норвегії Бьорн Арільд Грам, повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Міністерства оборони Норвегії.

"Як співголова Коаліції за морський потенціал, Норвегія передасть запасні частини для гелікоптерів Sea King, щоб допомогти підтримати експлуатацію та технічне обслуговування гелікоптерів, переданих Україні Німеччиною", - заявив він.

Sea King - це старий тип вертольотів, і знайти запасні частини може бути непросто. Вертольоти Sea King перебували на озброєнні Норвегії з 1973 до 2023 року, і зараз їх замінили вертольоти SAR Queen. Норвезькі вертольоти досягли своєї максимальної кількості льотних годин і не можуть бути передані в дар.

Німеччина вирішила передати в дар Україні шість Sea King, а Велика Британія планує передати три. Норвегія надасть запасні частини до шести літаків, переданих Німеччиною.