ua en ru

Норвегія готова посприяти у розслідуванні військових злочинів в Ізраїлі та Секторі Газа

Норвегія готова посприяти у розслідуванні військових злочинів в Ізраїлі та Секторі Газа Фото: міністр юстиції Норвегії Емілі Енгер Мель (flickr.com/senterpartiet)

Норвегія "готова швидко надати ресурси", якщо Осло отримає прохання про сприяння в розслідуванні можливих воєнних злочинів у Секторі Газа та Ізраїлі.

Про це заявила міністр юстиції Норвегії Емілі Енгер Мель, повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN.

Чиновниця також засудила напади на цивільне населення.

"Воєнні злочини ніколи не бувають прийнятними, і винні в будь-яких воєнних злочинах мають бути притягнуті до відповідальності", - заявила вона.

При цьому вона додала, що незалежно від того, хто стоїть за нападами, цивільні особи мають особливий захист від нападів під час конфлікту.

Мель підтвердила, що Норвегія "за бажання надасть можливості, пов'язані з можливим розслідуванням воєнних злочинів у Секторі Газа та Ізраїлі".

"Нелюдяно те, як страждають цивільні особи в кривавому конфлікті в Газі та в Ізраїлі. Тисячі мирних жителів уже були вбиті з обох сторін. Норвегія засуджує незаконні напади на цивільне населення, незалежно від того, хто їх здійснює", - додала чиновниця.

Мель також закликав міжнародну спільноту "об'єднатися для захисту фундаментальних принципів під час війни".

Війна в Ізраїлі

7 жовтня бойовики ХАМАСу вторглися на територію Ізраїлю. Вони вбивали та викрадали як військових, так і мирних жителів.

У відповідь Армія оборони Ізраїлю розпочала операцію проти терористів. Очікується, що у її рамках пройде введення військ на територію Сектору Газа.

При цьому ізраїльські військові вже провели кілька рейдів у Секторі Газа, в рамках яких було знищено угруповання бойовиків ХАМАС.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.