ua en ru

В Німеччині вибори в Україні назвали не головним питанням під час війни

В Німеччині вибори в Україні назвали не головним питанням під час війни Фото: в Німеччині вибори в Україні назвали не головним питанням під час війни (GettyImagеs)

Проведення виборів в Україні є важливою ознакою демократії. Однак під час війни це не є головним питанням.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг речника федерального уряду Штеффена Гебештрайта, пише "Укрінформ".

За його словами, наразі у Німеччині не готові чинити тиск на Київ щодо проведення голосування в умовах війни.

"Треба брати до уваги особливу ситуацію, яка наразі є і буде тривати протягом осяжного майбутнього в Україні. Немає такої позиції, яку я міг би представити зараз щодо того, що ми хотіли би натиснути на Україну. Україна вже понад 18 місяців перебуває у війні як наслідок російського агресивного нападу, вона змушена захищатися, захищати свою територіальну цілісність і суверенітет. Це наразі - найголовніше питання", - сказав Гебештрайт.

Вибори в Україні у 2024 році

Сенатор США Ліндсі Грем 24 серпня заявив, що в Україні в 2024 році мають відбутися вибори, попри введений воєнний стан.

Президент Володимир Зеленський розповів, що готовий провести вибори, якщо союзники нададуть Україні відповідну допомогу. Зокрема, йдеться про 5 млрд і про західних спостерігачів, у тому числі і в окопах.

Пізніше Ліндсі Грем закликав союзників надати Україні фінансову та технічну допомогу для проведення виборів у 2024 році.

Незабаром після цього Зеленський заявив, що вибори мають відбуватися повністю на території України, щоб мали змогу проголосувати військові та українці, які зараз перебувають за кордоном.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.