ua en ru

У Німеччині чоловік планував переїхати вантажівкою проізраїльський мітинг

У Німеччині чоловік планував переїхати вантажівкою проізраїльський мітинг Ілюстративне фото: у Німеччині чоловік планував переїхати вантажівкою проізраїльський мітинг (Getty Images)

Підозрюваного в підготовці до теракту, який планував на вантажівці протаранити проізраїльську демонстрацію, затримали у німецькому місті Дуйсбург.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на WELT.

За попередніми даними, затриманий нібито планував атаку на проізраїльський захід. Однак у поліції не пфдтвердили та не спростували дану інформацію

"Ми поки що не можемо підтвердити, що це та людина, яку ми мали на увазі", - сказано у заяві.

За даними ЗМІ, мова йде про засудженого ісламіста, а повідомлення про підготовку теракту Німеччина нібито отримала від іноземної розвідки. Влада побоювалася, що чоловік міг скористатися вантажівкою, до якої мав бути легкий доступ.

Що передувало

Нагадаємо, минулого тижня бойовики ХАМАС вторглися до населених пунктів Ізраїлю. Вони вбивали та викрадали військових та місцевих жителів. Деякі відео своїх звірств терористи публікували у соцмережах.

У відповідь Ізраїль розпочав свою операцію проти бойовиків, військові ЦАХАЛу вже вдарили по місцях їхньої дислокації в секторі Газа.

США направили свою авіаносну групу до східної частини Середземного моря через напад терористів ХАМАС на Ізраїль. Також, за словами неназваного американського чиновника, Сполучені Штати перекинуть у Середземноморський регіон понад 20 літаків, йдеться про винищувачів F-35 та F-15. Крім того, повідомлялося про обмін розвідданими між країнами.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.