ua en ru

В Нідерландах невідомий захопив заручників, евакуйовано 150 будинків (оновлено)

В Нідерландах невідомий захопив заручників, евакуйовано 150 будинків (оновлено) Фото: в Нідерландах невідомий захопив заручників, евакуйовано 150 будинків (Getty Images)

В одному з нідерландських міст невідомий захопив у заручники людей. Правоохоронці евакували близько 150 будинків поблизу місця подій. Пізніше зловмисник здався поліції.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Washington Post.

За словами речника поліції Саймона Клока, людей утримують у заручниках у місті Еде, втім він відмовився надати більш детальну інформацію. У тому ж числі він не розкрив кількість заручників.

У своєму Twitter-акаунті правоохоронці відзначили, що "на даний момент немає ніяких ознак терористичного мотиву".

Як пише видання, загалом було евакуйовано 150 будинків довкола місця подій. Правоохоронці пояснили це рішення тим, що в районі перебуває людина, "яка може становити небезпеку для себе або інших".

На знімках та відео можна побачити правоохоронці та пожежників, які оточили вулицю.

Оновлено о 15:05

Пізніше місцевий мер та представники поліції повідомили, що ситуація із захопленням заручників у кафе була вирішена - зловмисника затримали, а усі люди із закладу були звільнені, передає Nos.nl.

Чоловік, який захоплював заручників, вийшов із кафе і здався правоохоронцям.

За словами головного офіцера прокуратури Східних Нідерландів Мартіна Кунста, мотиви зловмисника наразі залишаються невідомими. Розслідування обставин інциденту триває.