ua en ru

Пожежі в трьох областях і поранена: які наслідки нічної атаки "Шахедів"

Пожежі в трьох областях і поранена: які наслідки нічної атаки "Шахедів" Фото: внаслідок збиття БПЛА противника у кількох областях сталися пожежі (колаж: РБК-Україна)

Під час відбиття нічної повітряної атаки із застосуванням дронів-камікадзе та збиття ворожих цілей у Миколаївській, Черкаській та Одеській областях внаслідок падіння уламків сталися пожежі та руйнування, постраждала щонайменше одна людина.

Що відомо про наслідки "Шахедної" атаки по Україні у ніч проти 12 жовтня - у матеріалі РБК-Україна.

У матеріалі використовувалися публікації Telegram голови Миколаївської обласної військової адміністрації (ОВА) Віталія Кіма, Telegram голови Черкаської ОВА Ігоря Табурця, Telegram голови Одеської ОВА Олега Кіпера, прес-служби Сил оборони півдня України та командування Повітряних сил ЗСУ, Facebook Головного управління ДСНС України в Одеській області, Telegram Офісу генерального прокурора.

Чим атакували Україну та скільки цілей вдалося збити

За даними Повітряних сил ЗСУ, українські сили ППО під час відбиття нічної повітряної атаки 12 жовтня знищили 28 дронів-камікадзе.

Всього ж було запущено територією України 33 повітряні цілі.

Де збивали дрони-камікадзе

Як поінформували в Силах оборони півдня України, у їхній зоні відповідальності всього було знищено силами та засобами ППО 14 БпЛА "Shahed-131/136".

А саме: 4 - у Миколаївській області та 10 - в Одеській області.

Як поінформував керівник Черкаської ОВА, також було зафіксовано знищення повітряної цілі і в цьому регіоні.

Які наслідки в Одеській області

На півдні Одеської області внаслідок влучення були пошкоджені складські будівлі у припортовій зоні. Крім того, постраждали приватні будинки мирних мешканців.

"Виниклі пожежі оперативно ліквідовано вогнеборцями", - розповіли військові.

За попередніми даними, один цивільний дістав поранення - це жінка 1935 року народження, яка отримала термічні опіки

Як уточнив голова Одеської ОВА Олег Кіпер, у регіоні було зафіксовано попадання дронів-камікадзе типу "Шахед" в Ізмаїльському районі.

Були пошкодження припортової інфраструктури та житлових будинків. На місці виникли пожежі, і вони вже ліквідовані.

Фото з місць влучань в Одеській області

Рятувальники вранці опублікували кадри наслідків ворожої атаки по півдню області.

"Рятувальники оперативно ліквідували наслідки ворожої атаки, загасивши пожежу будинку в Ізмаїльському районі", - передали в ДСНС в Одеській області.

Як передали в Офісі генпрокурора, за процесуального керівництва Ізмаїльської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Миколаївська область

Глава Миколаївської ОВА розповів, що над областю збили 4 ударні БпЛА типу "Shahed-136/131".

"О 01:40 у Шевченківській громаді внаслідок падіння уламків ворожого БПЛА, збитого силами ППО, сталася пожежа сухої трави. Загоряння оперативно ліквідовано", - розповів керівник регіону.

Кім додав, що внаслідок пригоди постраждалих немає.

Також минулої доби, 11 жовтня, в Миколаївській області було знищено розвідувальний БПЛА "Supercam" російських окупантів.

Черкаська область

"Минулої ночі Черкаська знову була під ворожим прицілом. Наші оборонці успішно мінуснули ударний дрон противника в небі над областю. Інший "шахед" поцілив у відкриту місцевість. Пожежу через загорання сухої рослинності ліквідовано", - розповів Табурець.

Також чиновник уточнив, що другий ворожий "Шахед" поцілив у відкриту територію.

Пожежу через загоряння сухої рослинності ліквідовано, додав він.

Особливості цієї нічної атаки

Ця нічна атака російських окупантів з використанням чергової партії ударних безпілотників на півдні України знову була спрямована на припортову інфраструктуру Подунав'я, розповіли військові.

"Намагаючись обійти системи ППО, дрони-камікадзе прямували з різних напрямків, використовуючи складні траєкторії та особливості ландшафту", - йдеться у повідомленні Сил оборони півдня України.