ua en ru

Недалеко від маєтків Путіна та Шойгу. РосЗМІ дізналися деталі атаки дронів на Москву та область

Недалеко від маєтків Путіна та Шойгу. РосЗМІ дізналися деталі атаки дронів на Москву та область Фото: росЗМІ дізналися деталі атаки дронів на Москву та область (Getty Image)

В епіцентрі атаки дронів на Москву та область опинилися маєтки путінської еліти. Безпілотники впали неподалік резиденції самого диктатора Володимира Путіна, а також біля будинку міністра оборони РФ Сергія Шойгу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал "Можемо пояснити".

Повідомляється, що російські федеральні телеканали практично нічого не повідомляють про наймасштабнішу з початку війни РФ проти України атаку безпілотників на Москву та область.

"Ймовірно, це була психологічна атака, причому на місця, населені путінською елітою. У Москві - це престижні південно-західні мікрорайони. У Підмосков'ї - Рублівське шосе та його околиці, де мешкають наближені Путіна: олігархи та чиновники", - вважають ЗМІ.

Недалеко від маєтків Путіна та Шойгу. РосЗМІ дізналися деталі атаки дронів на Москву та область

Зазначається, що один із безпілотників впав у селищі Іллінське - за 3 км від резиденції Путіна в Ново-Огарьово.

Дрони падали і в інших місцях. Наприклад, у селищі Знам'янське, де знаходиться маєток путінського друга Геннадія Тимченка. По сусідству - резиденція прем'єра Михайла Мішустіна та будинок екс-зятя диктатора Кирила Шамалова. Поруч живуть батько губернатора Підмосков'я, сенатор Юрій Воробйов та міністр оборони Сергій Шойгу.

Поруч із селом Жуківка у котеджному селищі "Іллінське поле" стоять один навпроти одного особняки найближчих друзів Путіна братів Аркадія та Бориса Ротенбергів. А по сусідству знаходиться будинок коханки Шойгу Олени Шебунової. У селищі "Ландшафт" - будинок у першого заступника глави Адміністрації президента РФ Сергія Кирієнка. У Барвісі будинок у президента "Роснефти" Ігоря Сечіна. Колишнбою дачею Мікояна володіє голова "Росгвардії" Віктор Золотов.

Крім того, в Архангельському - будинок у голови Конституційного суду Валерія Зорькіна, який нещодавно приніс Путіну карту Європи нібито "без України", хоча вона була там позначена.

У Роздорах живе коханка глави ВТБ - телеведуча Наїля Аскер-Заде, заступник міністра оборони Руслан Цаликов, теща голови "Ростеху" Сергія Чемезова - Людмила Рукавішнікова.

Повідомляється, що безпілотник прямував до селища Власиха - там центральний командний пункт Ракетних військ стратегічного призначення РФ.

Атака дронів на Москву та область

Вранці 30 травня в Москві пролунали вибухи. Повідомлялося, що дрони врізалися в будинки в столиці Росії та Підмосков'ї.

РосЗМІ писали, що в атаці брали участь 32 дрони, з яких 19 нібито збили, а три потрапили по житлових будинках. При цьому в Міноборони РФ прозвітували всього про вісім безпілотників.

Все, що відомо про інцидент, читайте у матеріалі РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.