ua en ru

НБУ спростив доступ іноземного капіталу для відбудови України

НБУ спростив доступ іноземного капіталу для відбудови України Фото: НБУ спростив доступ капіталу (Віталій Носач, РБК-Україна)

Національний банк надав іноземним інвесторам прямий доступ до ринкових боргових інструментів (крім державних цінних паперів), спрямованих на відбудову і відновлення України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу НБУ.

Так, з 24 липня НБУ зможе відкривати та обслуговувати рахунок в цінних паперах номінального утримувача для іноземного банку. Це дасть змогу з'єднати інфраструктуру вітчизняного та міжнародного фінансових ринків для доступу іноземного капіталу в Україну.

"Це відкриє шлях для іноземних інвестицій у фінансові інструменти, випущені для відбудови держави. Йдеться, зокрема, про облігації місцевих позик, інфраструктурні облігації, облігації міжнародних фінансових організацій та про інші боргові фінансові інструменти, спрямовані на відновлення України", - повідомили в НБУ.

Питання створення механізмів для прямого доступу іноземних інвесторів до ринкових боргових інструментів, крім державних цінних паперів, перебуває в фокусі програми з МВФ. "Внесення змін дасть змогу забезпечити виконання положень Меморандуму про економічну та фінансову політику з МВФ", - йдеться в повідомленні.