ua en ru

Найбільший банк Кіпру закрив близько 20 тисяч рахунків росіян

Найбільший банк Кіпру закрив близько 20 тисяч рахунків росіян Фото: прапор Росії (Getty Images)
Автор: Едуард Ткач

Найбільший банк Кіпру Bank of Cyprus з 2022 року закрив близько 20 тисяч рахунків, які належали 7 тисячам російських клієнтів. Фінансова організація зберегла рахунки виключно для людей пенсійного віку.

Про це повідомив представник банку Карен Ле Канну, передає РБК-Україна з посиланням на Frank Media.

За його словами, Bunk of Cyprus розпочав санацію клієнтського портфеля ще з 2014 року, коли проти Росії було введено санкції у відповідь на окупацію Криму.

"На момент початку санації клієнтського портфеля банку у 2014 році на росіян припадало 4% клієнтського портфеля. Сьогодні ця частка становить лише 0,4%", - сказав він.

У свою чергу ті рахунки, які залишилися, здебільшого належать громадянам РФ пенсійного віку.

Ле Канну зазначив, що при ухваленні рішення про те, яким клієнтам закрити рахунок, банк керувався "міжнародними стандартами комплаєнсу" та власною політикою щодо зміцнення ризиками.

"Загалом, банк дотримується обережного підходу, щоб завчасно захистити свою репутацію та інтереси клієнтів та акціонерів", - наголосив він.

Говорячи про подальшу політику банку, Ле Канну повідомив, що фінансова організація готова розглядати можливі відносини з громадянами Росії, які законно проживають на території Європи, не перебувають під санкціями та ведуть допустиму діяльність у секторах, які відповідають політиці банку.