ua en ru

Наслідки війни. Названо кількість зниклих безвісти українських військових

Наслідки війни. Названо кількість зниклих безвісти українських військових Ілюстративне фото: Названо кількість зниклих безвісти українських військових (Getty Images)

В Україні вважаються зниклими безвісти більше ніж 7 тисяч військовослужбовців. Такі дані наводяться на квітень 2023 року.

Про це заявив уповноважений з питань осіб, які зникли безвісти за особливих обставин Олег Котенко, повідомляє РБК-Україна з посиланням на ефір телемарафону.

"Цифра така дійсно є, вона трохи більша за сім тисяч. Ми розраховуємо на те, що ті люди, яких ми розшукуємо як безвісти зниклих, вони все ж таки полонені", - заявив він.

Котенко додав, що близько 65% зниклих безвісти згідно зі статистикою живі й перебувають у полоні.

Нагадаємо, 16 квітня Україна повернула з російського полону 130 людей.

При цьому 10 квітня Україна повернула з російського полону 100 військових, серед яких захисники Маріуполя, "Азовсталі" та Гостомелю.

Водночас у Координаційному центрі заявили про затягування Росією процесу повернення полонених "азовців".

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.