ua en ru

Начальником штабу Сил безпілотних систем ЗСУ став Роман Гладкий

Начальником штабу Сил безпілотних систем ЗСУ став Роман Гладкий Фото: Роман Гладкий (mil.gov.ua)

Капітан першого рангу Роман Гладкий вже декілька тижнів працює на посаді начальника штабу Командування Сил безпілотних систем ЗСУ. На цю посаду його призначило Міноборони.

Про це в коментарі РБК-Україна повідомив начальник відділу комунікацій командування Сил безпілотних систем ЗС України, майор Віталій Медведєв.

"Він (капітан Роман Гладкий - ред.) дійсно призначений декілька тижнів тому на посаду начальника штабу Командування Сил безпілотних систем Збройних сил України", - сказав Медведєв виданню.

Він додав, що усі інші детальні коментарі з'являться на офіційних сторінках Сил безпілотних систем найближчим часом.

Що відомо про Романа Гладкого та скандал у ЗМІ

Згідно з відкритими джерелами, Роман Гладкий народився 9 вересня 1975 року на Вінничині. У 1997 році закінчив Севастопольський військово-морський інститут.

З 1997 по 2003 рік обіймав посади від командира ракетно-артилерійської бойової частини малого протичовнового корабля "Луцьк" до командира середнього десантного корабля "Кіровоград" (з липня 2016 року - СДК "Юрій Олефіренко"). Був командиром великого десантного корабля "Костянтин Ольшанський".

У період з 2015 по 2016 рік очолював управління надводних та підводних сил Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

В липні 2016-го був призначений начальником штабу - першим заступником командувача ВМС ЗСУ. Вже у 2018 році був звільнений з цієї посади.

Тоді в Міноборони пояснили, що причини звільнення безпосередньо пов'язані з неналежним виконанням ним службових обов'язків. Водночас у відомстві запевнили, що "припущення деяких ЗМІ про інші причини звільнення не відповідають дійсності".

Йдеться про поширену в медіа інформацію про те, що дружина Гладкого нібито має російський паспорт та вона уже після початку окупації мешкала в Криму, а донька військового нібито брала участь у спортивних змаганнях у Севастополі під прапором РФ.

Додамо, що у 2019-му Гладкий став головою Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін, а у грудні 2020 року його призначили на посаду заступника начальника штабу Командування ООС.

Сили безпілотних систем в Україні