ua en ru

МЗС спростувало чутки про захоплення українських заручників у Судані

МЗС спростувало чутки про захоплення українських заручників у Судані Фото: речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко (Віталій Носач, РБК-Україна)

Сьогодні, 15 квітня, в мережі з'явився допис про нібито захоплення українських заручників в Судані, проте ця інформація не підтвердилась.

Про це в коментарі РБК-Україна розповів речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

"Інформація про захоплення українських заручників не підтверджується", - повідомив Ніколенко.

За його словами, під час загострення ситуації в міжнародному аеропорту Хартума перебували члени українського авіаційного екіпажу, проте цю групу людей вдалося вивезти.

"Зараз вони перебувають у безпечному місці. Ними опікується український почесний консул в Судані. МЗС та посольство України в Єгипті тримають питання безпеки українських громадян в Судані на особливому контролі", - додав речник МЗС.

Нагадаємо, сьогодні в столиці Судану й низці інших міст спалахнули бої між армією та силами швидкого реагування.

Усі подробиці про те, що сьогодні відбувається в Судані й до чого тут ПВК "Вагнера" - можна дізнатись в матеріалі РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна - www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.