ua en ru

МЗС Німеччини створило групу для підготовки до можливого повернення Трампа до Білого дому, - FT

МЗС Німеччини створило групу для підготовки до можливого повернення Трампа до Білого дому, - FT Фото: Дональд Трамп (Getty Images)

У Міністерстві закордонних справ Німеччини дипломати спішно готуються до можливого повернення Дональда Трампа до Білого дому, що може сильно вплинути на Німеччину та її позицію у світі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Financial Times.

Співробітники різних відділів, включно щодо Північної Америки, планування політики та посольством у Вашингтоні, створили неофіційну кризову групу для обговорення наслідків перемоги Трампа на виборах у США та можливих реакцій Берліна.

Остання подія на порядку денному групи - рішення президента США Джо Байдена відмовитися від переобрання після кількох тижнів тиску з боку старших демократів і підтримати віцепрезидента Камалу Гарріс як свого наступника.

Багато хто в Німеччині стурбований можливим впливом виходу Байдена з перегонів на вибори, особливо з огляду на останні опитування. Вони готуються до ймовірної перемоги Трампа, що викликає занепокоєння в Берліні.

Німеччина побоюється, що Трамп може повернутися зі ще більш протекціоністською економічною політикою, включно з можливим запровадженням 10-відсоткових тарифів на імпорт, що серйозно зашкодить експортно-орієнтованій німецькій економіці.

Занепокоєння зросло після того, як Трамп вибрав Джей Ді Венса як кандидата у віцепрезиденти, який скептично ставиться до глобалізації, НАТО і підтримки України.