ua en ru

Не можна недооцінювати РФ. Ми повинні готуватися до нових наступів, - Столтенберг

Не можна недооцінювати РФ. Ми повинні готуватися до нових наступів, - Столтенберг Фото: генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг (Віталій Носач, РБК-Україна)

Росія не змінила мету, заради якої вона розв'язала загарбницьку війну проти України. Тому ми маємо бути готові до можливих довгострокових ворожих наступів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на генсека НАТО Єнса Столтенберга в інтерв'ю DPA.

За його словами, немає жодних ознак того, що російський диктатор Володимир Путін змінив свою загальну мету щодо війни проти України, а саме - здобути контроль над державою.

Так, Росія мобілізувала багато нових військ, у тому числі й навчених.

"Вони продемонстрували готовність терпіти болісні втрати, і вони звертаються до інших авторитарних режимів, включаючи Іран, щоб отримати більше боєприпасів і більше зброї. Це ще не кінець. Війни непередбачувані, але ми повинні готуватися до довгострокових і нових російських наступів. Ми не повинні недооцінювати Росію", - сказав Столтенберг.

Нагадаємо, генсек НАТО закликав Німеччину та інші країни Альянсу продовжити постачати зброю Україні, адже це найшвидший шлях до миру.

Окрім того, колишній верховний головнокомандувач ОЗС НАТО в Європі генерал у відставці Веслі Кларк зазначив, що для того, аби вчасно забезпечувати Україну всією необхідною зброєю, США та країни Заходу мають частково мобілізувати свою промислову базу.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.