ua en ru

Можливості ударів за лінію фронту та ракетна програма. Зеленський провів Ставку

Можливості ударів за лінію фронту та ракетна програма. Зеленський провів Ставку Фото: Володимир Зеленський, президент України (Віталій Носач, РБК-Україна)

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 23 липня, провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача. На ньому, зокрема, обговорили можливості українських військ бити за лінію фронту.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на главу української держави в Telegram.

За словами Зеленського, на Ставці були доповіді головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського та начальника Генштабу Анатолія Баргилевича. Вони розповіли про зміни в оперативній ситуації, прогнози, подальші дії та комплектацію бригад для своєчасної ротації.

"Багато уваги приділили можливостям завдавати ударів за лінію фронту. Проаналізували ефективність наших дронів різних типів, а також тактиці російської армії щодо безпілотників", - розповів президент.

Він додав, що на засіданні також було обговорено результативність українських засобів радіоелектронної боротьби та інших методів боротьби з ворожими дронами.

Також, як зазначив Зеленський, на Ставці було порушено питання ракетної програми. Наразі в Україні активно працюють, щоб скоротити залежність від постачання ракет партнерами, це стосується й снарядів для ППО.