ua en ru

Можливий майбутній канцлер Німеччини зробив неоднозначну заяву про Україну

Можливий майбутній канцлер Німеччини зробив неоднозначну заяву про Україну Фото: кандидат на посаду канцлера Німеччини Фрідріх Мерц (facebook.com/MerzCDU)
Автор: Едуард Ткач

Канцлер Німеччини Олаф Шольц не прагнув зробити так, щоб Україна здобула перемогу у війні, яку розв'язала РФ. Натомість він допомагав не програти.

Про це заявив голова опозиційної німецької партії "Християнсько-демократичний союз" Фрідріх Мерц, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його інтерв'ю Bild.

Політик зазначив, що на початку повномасштабного вторгнення РФ Шольц заявив, що Німеччина допомагає Україні "не програти її". І він - поділяє цю думку.

"Україна ніколи не зможе перемогти Росію, це ніколи не було метою. Але для мене перемога означає: вона має відновити суверенітет над своєю територією. І Росія має припинити нападати на цю країну", - сказав Мерц.

За його словами, треба зробити все, щоб Росія вважала продовження війни безнадійною. Однак зараз "ми досить далекі від цього".

"Якщо ми подивимося на баланс сьогодні, через два з половиною роки, баланс виглядає досить жахливим і дуже протверезним. Я говорив про це нещодавно в Бундестазі. Ми діяли занадто пізно і зробили занадто мало", - додав він.

Зазначимо, що 2025 року Фрідріх Мерц буде кандидатом на пост канцлера під час парламентських виборів, про що писало видання Deutsche Welle. Його кандидатуру офіційно затвердив консервативний блок Християнсько-демократичного союзу та Християнсько-соціального союзу.