Лише за перші п’ять місяців поточного року в Україні зафіксовані більше 20 тисяч випадків гострих кишкових інфекцій (ГКІ). Збудники інфекції може передаватись через готові страви, кондитерські вибори, молоко, молочні продукти та яйця.
Про це розповідає РБК-Україна з посиланням на Facebook-сторінку Міністерства охорони здоров’я (МОЗ).
Як відзначають у МОЗ, під час спеки особливо важливо бути обережним з їжею, мити руки, посуд, фрукти, овочі та вживати лише очищену воду. Для цього достатньо дотримуватись декількох правил:
уникайте продуктів, що зберігалися неправильно.
ретельно мийте фрукти та овочі чистою водою перед споживанням.
ретельно обробляйте м'ясо та рибу.
Зокрема в МОЗ радять:
мийте руки перед приготуванням та вживанням їжі.
дезінфікуйте всі поверхні та кухонне приладдя, підтримуйте чистоту на кухні.
ретельно готуйте їжу, особливо м'ясо, яйця та рибу.
готуйте їжу при температурі не нижче 70°C.
зберігайте продукти відповідно до температурних режимів та термінів придатності.
використовуйте тільки якісну та очищену воду.
не вживайте консерви з ознаками здуття або зміни кольору та запаху.
у разі тривалої відсутності електроенергії не вживайте продукти, які довго знаходилися в холодильнику без охолодження.
Нагадаємо, РБК-Україна писало й про те, що у МОЗ нещодавно розвіяли міф про те, що вакцинація необхідна лише дітям.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.