ua en ru

У Москві скаржаться на атаку безпілотника

У Москві скаржаться на атаку безпілотника Фото: у Міноборони РФ заявили про роботу ППО під час атаки дронів на Москву (Getty Images)

У Міністерстві оборони РФ розповіли про роботу систем протиповітряної оборони через черговий наліт безпілотника цієї ночі, який нібито летів атакувати Москву. Місцева влада говорить про збиття дрона в міському окрузі Істра.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на мера Москви Сергія Собяніна та Міноборони РФ.

У відомстві країни-агресора традиційно звинуватили у цьому нальоті БПЛА Україну.

За даними московської мерії, засобами ППО нібито була відбита атака безпілотника у міському окрузі Істра.

Також Собянін стверджує, що на місці падіння уламків, за попередніми даними, немає руйнувань та постраждалих.

При цьому в російському Міноборони розповідають про "припинення спроби" атаки дрона по об'єктах на території РФ о 01.45 за місцевим часом.

"Черговими засобами ППО знищено український безпілотний літальний апарат літакового типу над територією Істринського району Московської області", - йдеться у заяві.

В аеропортах Москви скасовували та затримували рейси

Перед цим у всіх московських аеропортах вводили план "Килим", що пов'язаний із виявленням у регіоні невідомих повітряних об'єктів (наприклад, БПЛА).

У цей період в аеропортах не дозволяли здійснювати посадку чи зльоти літакам.

Так, загалом цього разу затримали 24 рейси. Зокрема, 9 затримали та 2 скасували у Внуково, 8 затримали у Домодєдово, та 7 затримали у Шереметьєво.

Удари дронів по Москві

Нагадаємо, у російській столиці досить часто розповідають про так звані "атаки безпілотників". При цьому в українській розвідці вже попередили мешканців Москви, що розслаблятися навряд чи варто, кількість атак дронів тільки збільшуватиметься.

Одна з найбільших атак була у ніч проти 30 липня, коли невідомі безпілотники вдарили у діловий центр російської столиці - "Москва-сіті". Дрони поцілили у так звану "урядову вежу", де розташовані офіси Мінекономрозвитку, Мінпромторгу, Мінкомзв'язку РФ.