ua en ru

В Москві пролунали потужні вибухи: що відомо

В Москві пролунали потужні вибухи: що відомо Фото: потужні вибухи пролунали в Москві (GettyImages)

В районі поселення Марушкінське, що у Москві, вранці 4 липня, пролунало кілька потужних вибухи.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Mash.

Місцеві жителі зазначають, що в районі Нової Москви, в кількох кілометрах від МКАД пролунала серія гучних вибухів. Інтервал між ними склав близько 5 хвилин. Ймовірною причиною називають роботу протиповітряної оборони.

Як повідомляють екстренні служби Росії, в Новій Москві, нібито збито два безпілотника. Ще один в Калужській області РФ.

Також, місцеві жителі повідомляють про вибухи в селі Аканьшино Московського округу. Зазначається, що це сталося приблизно о 6:40 ранку.

РосЗМІ пишуть, що один із безпілотників упав на двоповерхову господарську споруду в селі Кривошеїне в Новій Москві і загорівся.

Перенаправлення літаків з Внуково

Літаки, які летіли до Внуково (один із чотирьох основних аеропортів Москви) почали перенаправляти до інших летовищ. Повідомляється про п'ять таких рейсів: із Шарм-Ель-Шейха, Дубая, Махачкали, Челябінська та Новосибірська.

Зазначається, що рейс з Анкари кружляє поблизу Внуково вже трохи більше години.

Станом на 7:55 ранку, понад 14 рейсів перенаправлено з Внуково до інших аеропортів Москви. Аеропорт був закритий о 5:10 ранку і не прийматиме рейси, як мінімум, до 8:00.

Атака дронів на військову частину під Москвою

Сьогодні вночі, 4 липня, в місті Кубинка, дрон-камікадзе атакував адміністративну будівлю на території військової частини.

Варто зазначити, що там знаходиться авіабаза, крім того, у місті базується бригада повітрянодесантних військ.

Мер Москви заявив, що всі дрони були збиті ППО

Мер Москви Сергій Собянін заявив, що всі дрони, які атакували Москву та область, нібито були збиті ППО.

"Сьогодні було здійснено ще одну спробу атаки українських безпілотників у Новій Москві та Московській області. На даний момент атаки відбиті силами ППО, всі виявлені БПЛА ліквідовані. З метою безпеки з аеропорту Внуково тимчасово перенаправлена частина рейсів. О 8:00 ранку обмеження на польоти в районі аеропорту Внуково знімаються. Жертв та постраждалих немає", - зазначив він.

"Бавовна" в Росії

Ввечері, 3 липня, сталася пожежа у будівлі, в якій знаходяться різні підприємства в місті Хімки Московської області. Через деякий час площа полум'я зросла до 1 тисячі квадратних метрів.

А в Краснодарському краї стався вибух поблизу військового аеродрому. Розмір вирви, яка утворилася за 200 метрів від території об'єкту, становить 10 метрів у діаметрі та близько 4 метрів глибиною.