ua en ru

У Молдові розкрили схему нелегальної міграції українців до країн ЄС

У Молдові розкрили схему нелегальної міграції українців до країн ЄС Ілюстративне фото (facebook com)

Прикордонна поліція Молдови затримала чоловіка, причетного до організації схеми незаконної міграції громадян України до країн Європейського союзу. Фігурант перебував у злочинному угрупуванні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook Прикордонної поліції Республіки Молдова та News Maker.

За даними молдовських правоохоронних органів, дане угрупування організувало нелегальну міграцію українців через Молдову і далі до країн ЄС.

Затриманий - 29-річний громадянин Молдови, зараз перебуває під домашнім арештом. Правоохоронці продовжують розслідування з метою знайти всіх, хто причетний до даної справи.

Зазначається, що з 20 по 21 червня п'ятнадцять мігрантів незаконно перетнули молдавський кордон у рефрижераторі. Вказується, що за такі "послуги" громадяни України заплатили злочинцям близько 8 тисяч доларів кожен.

Потім підозрюваний на своєму автомобілі доправив 5 людей до Кишинева.

У Прикордонній поліції Молдови поінформували, що 25 червня двоє громадян України прийшли на КПП Скульєни та розповіли, як і коли вони прибули до Молдови.

Виїзд чоловіків призовного віку з України

Зазначимо, що в Україні через повномасштабне вторгнення росіян діє воєнний стан. Зокрема, чоловікам призовного віку заборонено виїжджати за кордон. При цьому передбачено низку винятків.

Раніше у квітні стало відомо, що українські та молдовські спецслужби ліквідували нову злочинну групу, що спеціалізувалася на організації нелегальної міграції. Свої "послуги" ділки оцінювали у 4 тисячі євро за одного мігранта.

Крім того, перед тим правоохоронці викрили одеського поліцейського та його спільника у незаконному переправленні військовозобов'язаних до Молдови.