ua en ru

У МКС фокусуватимуться на злочинах проти українських військовополонених

У МКС фокусуватимуться на злочинах проти українських військовополонених Фото: голова команди МКС в Україні Бренда Голліс (flickr.com/wayamo)

Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду вирішив фокусуватися на злочинах, які скоюють російські військові стосовно українських військовополонених.

Про це розповіла голова команди МКС в Україні Бренда Голліс у ході воркшопу "Міжнародне право збройних конфліктів та механізми притягнення РФ до відповідальності за міжнародні злочини", повідомляє РБК-Україна.

"Ми зараз зосереджуємо увагу на злочинах, скоєних під час утримання та внаслідок утримання. Ми розглядаємо утримання як щодо військовополонених, так і цивільних осіб", - зазначила Голліс.

Прокурор зазначила, що згідно з міжнародним правом, військові можуть бути взяті в полон. Їх можна утримувати в полоні, але не можна катувати, вбивати, чинити насильство та інші злочини. Утримувати у полоні цивільних осіб не можна.

"Навіть якщо утримання є законним, не можна наражати людей на катування, вбивати, вчиняти статеве насильство, морити голодом і вчиняти будь-які інші злочини проти них", - додала Голліс.