ua en ru

Митниця Німеччини конфіскує різдвяні подарунки з Росії

Митниця Німеччини конфіскує різдвяні подарунки з Росії Фото: німецька митниця конфіскуватиме посилки з Росії через санкції (Getty Images)

Напередодні різдвяних і новорічних свят, митниця Німеччини нагадала про заборону на імпорт з Росії широкого кола товарів у рамках запроваджених ЄС санкцій за російську агресію проти України. Відомство попередило, що вилучатиме підсанкційні товари з посилок, що надходять із РФ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-реліз німецької митниці.

У документі наголошується, що через дестабілізуючі дії РФ щодо України, Рада ЄС ухвалила Регламент (ЄС) № 833/2014 від 31 липня 2014 року, який передбачає заборону ввезення до Європейського Союзу широкого спектру товарів.

Під ембарго підпадають багато видів товарів, які зазвичай містяться в посилках до свят, - целюлоза і папір, деревина і вироби з дерева, каміння та дорогоцінні метали, сигарети, пластмаси і хімічна продукція, зокрема косметика.

У повідомленні зазначається, що з санкційного режиму не виключаються подарункові посилки, які приватні особи відправляють із Росії іншим приватним особам на території ЄС.

"Підсанкційні товари можуть бути заарештовані та конфісковані митницею", - йдеться у роз'ясненні відомства.

Водночас, всупереч повідомленням деяких ЗМІ, під санкції не потрапляють книжки та дитячі іграшки. Це випливає з розлогих доповнень до відповідних постанов ЄС, що вміщують детальний перелік підсанкційних товарів.

Новий пакет санкцій Євросоюзу проти РФ

Європейська комісія 15 листопада подала Раді ЄС пропозиції щодо 12-го пакету санкцій проти Російської Федерації. Пропонувалося запровадити обмежувальні заходи щодо понад 120 фізичних та юридичних осіб за їхню роль у підриві суверенітету і територіальної цілісності України.

Крім того, ЄС пропонує вести нові заборони на імпорт та експорт російських алмазів, а також заходи щодо зростання цін на нафту та протидії обходу санкцій ЄС.

Посли ЄС 12 грудня не змогли узгодити новий пакет санкцій проти Росії. Ухваленню рішення завадила Австрія - уряд країни вимагає від України виключити банківську групу Raiffeisen Bank International з переліку міжнародних спонсорів війни.

Додамо, що раніше Рада ЄС запропонувала саджати до в'язниці тих, хто допомагає Росії ухилятися від санкцій.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.